کد خبر : 57909
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 می 2025 - 12:08
  • نویسنده :
  • -

    برای تحول علوم انسانی و اسلامی «خطوط قرمز پژوهش» برداشته شود

    برای تحول علوم انسانی و اسلامی «خطوط قرمز پژوهش» برداشته شود

    رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران گفت: آزادی عقیده و بیان و آزادی پس از بیان، برداشتن خطوط قرمز پژوهش و پذیرفتن حریت و آزاد اندیشی از ملزومات تحول علوم انسانی و اسلامی است. 

    به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباس یزدانی در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و گرامیداشت مقام والای معلم که امروز یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه با حضور دکتر حسین سیمایی صراف؛ وزیر علوم، دکتر حسین حسینی رئیس دانشگاه تهران و دکتر محمد مطهری و دکتر علی مطهری؛ فرزندان شهید مطهری در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه شهید مطهری توسط جریان افراطی‌گری، تهجر و جمود فکری به شهادت رسید، گفت: مطهری در دو جبهه مبارزه میکرد، در یک جبهه هم با تحجر و افراطی‌گری و هم با جریان سکولار مبارزه می‌کرد که در دهه ۵۰ در دانشگاه فعال بود.

    وی با بیان اینکه مطهری پرچم دار آزاد اندیشی و تضارب آرا بود، گفت: بر اساس یکی از اسناد دانشکده الهیات، استاد مطهری بهمن ۵۷ در این دانشکده سخنرانی می‌کند و می‌گوید من به شورای دانشکده نامه نوشتم و درخواست کرده‌ام که مارکسیست را یک استاد مارکسیست را تدریس کند و من هم اسلام را تدریس کنم و دانشجو قضاوت کند.

    رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران با تاکید بر پاسداشت تضارب آرا در دانشگاه‌ها گفت: ما باید تضارب آرا را پاس بداریم تا دانشگاه‌ها شاهد نشاط و شادابی علمی باشند. زمانی شادابی در دانشگاه اتفاق می‌افتد که دانشگاه محل تضارب آرا و نقد باشد.

    وی با بیان اینکه در تضارب آرا اندیشه‌های ناب بروز و ظهور می‌یاید، افزود: اگر دانشگاه ما علوم انسانی و اسلامی تحول مطلوبی نداشته به این دلیل بوده که در دانشگاه ما فرهنگ نقد و گفتگو وجود ندارد. این فرهنگ باید نهادینه شود و این به عهده ما دانشگاهیان است.

    یزدانی خاطر نشان کرد: اگر به دنبال تحول علوم انسانی و اسلامی هستیم باید زمینه‌ها و ملزومات آن را فراهم و تقویت کنیم.

    وی با اشاره به ملزومات تحول علوم انسانی و اسلامی گفت: به رسمیت شناختن نظرها و مختلف علمی به جای تک صدایی، نهادینه شدن فرهنگ نقد در دانشگاه‌ها، آزادی عقیده و بیان و همچنین آزادی پس از بیان، برداشتن خطوط قرمز پژوهش و پذیرفتن حریت و آزاد اندیشی؛ از ملزومات این تحول است.

    رئیس دانشکده الهیات و معارف انسانی تاکید کرد: با ایجاد و تقویت این ملزومات می‌توانیم نشاط و شادابی را در دانشگاه ایجاد کنیم و با آن تحول علوم انسانی و اسلامی و آزاد اندیشی و نواندیشی دینی را فراهم کنیم.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.