کد خبر : 58260
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 می 2025 - 18:12
  • نویسنده :
  • -

    امتیازات ویژه به برگزیدگان جشنواره پروژه های دانش آموزی فرهیختگان

    امتیازات ویژه به برگزیدگان جشنواره پروژه های دانش آموزی فرهیختگان

    هفتمین جشنواره پروژه های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان با هدف تقویت مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.

    به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان امروز ۱۴ اردیبهشت ماه در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد. الناز فطیرخورانی دبیر جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در ابتدای این نشست اعلام کرد: این جشنواره از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات برگزار خواهد شد. بیش از ۳ هزار دانش‌آموز در قالب ۱۱۰۰ تیم از ۲۴ استان در این رویداد شرکت دارند. این رویداد برای تمام مدارس برگزار می‌شود. هدف، حل مسئله و افزایش مهارت‌ها از نظر علمی و عملی است.

    وی افزود: در این جشنواره، ۵ محور و ۷۰ گرایش مختلف وجود دارد که برخی از این محورها شامل سخنرانی‌ها و موضوعات تخصصی متنوعی است. از جمله گرایش‌ها می‌توان به بازی‌سازی، تولید محتوا و استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد. سمینارها نیز در قالب ۳۶۰ پروژه برگزار می‌شوند.

    دبیر هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان با اشاره به اینکه این جشنواره بزرگ‌ترین رویداد دانش‌آموزی در کشور است، گفت: هدف بعدی ما تلاش برای ادامه‌دار بودن این رویدادها در حوزه‌های آکادمیک است، به‌گونه‌ای که دانش‌آموزان بتوانند در آینده در سطح دانشگاهی نیز شرکت کنند. داوری این جشنواره توسط اساتید و هیئت علمی دانشگاه‌ها انجام می‌شود. همچنین، دو بخش جنبی شامل آزمایش‌های علمی برای دانش‌آموزان شهرستانی در نظر گرفته شده است، به‌طوری که فضای آزمایشگاهی برای آن‌ها فراهم شده و امکان بازدید از محیط‌های تخصصی نیز وجود دارد.

    دکتر شهاب خاقانی مدیرکل پژوهش، هدایت و توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به دیدگاه عدالت آموزشی و پژوهشی بیان کرد: با توجه به اینکه در تهران فعالیت‌های پژوهشی بسیار چشمگیر هستند، باید برای دانش‌آموزان شهرستانی نیز عدالت در دسترسی به امکانات رعایت شود. هدف این است که برگزیدگان بتوانند با انتخاب شدن، نحوه انجام پژوهش را یاد بگیرند.در نظر داریم که این جشنواره از امسال و برای سال آینده به‌صورت لیگ برگزار شود.

    خاقانی در ادامه اظهار کرد: حامیان این رویداد تنها برگزارکننده نیستند؛ بلکه ایده‌ها را در قالب مسابقه شرکت می‌دهیم. این کار باعث می‌شود طرح‌ها و الگوها در قالب مسئله محک زده شوند و ایده‌های برتر حمایت شده و به بهره‌برداری برسند، تا در آینده مورد استفاده قرار گیرند.

    دکتر سعید سرکاراتی دبیر علمی هفتمین جشنواره پروژه های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان گفت: در حال حاضر دانش‌آموزان به مسائل مالی علاقه‌مند شده‌اند، در حالی‌که مسائل علمی کم‌رنگ‌تر شده‌اند. این علاقه‌مندی‌ها بر اساس چارچوب‌های قبلی نیستند و گاهی باید این چارچوب‌ها بازبینی و تعدیل شوند.

    حامد حسن‌پور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست بیان کرد: حل مسئله نکته مهمی است که در قالب کار گروهی و برای پاسخ به پرسش‌های مهم دنبال می‌شود. اگر بخواهیم در دنیای بزرگ موفق باشیم، به اتحاد نیاز داریم. بنابراین رقابتی کردن رویدادها باید همراه با حفظ منافع مرتبط باشد.

    حسن پور در ادامه بیان کرد: آیین‌نامه استعدادهای درخشان رویداد فرهیختگان نیز برای برگزیدگان امتیازاتی در نظر گرفته است. همچنین پژوهشگران جوان نیز از امتیازات نخبگی بهره‌مند می‌شوند. امسال ۱۵۰ تیم برگزیده خواهیم داشت که جوایز به رتبه‌های برتر اعطا خواهد شد.

    وی ضمن اشاره به اینکه دانشگاه آزاد نیز در زمینه تجاری‌سازی رشته‌های دانشگاهی امکان گذراندن طرح‌های کارآموزی در رشته‌های تربیت معلم، دین و معارف را فراهم کرده است، گفت:سامانه پایش تمام پروژه‌های دانش‌آموزی نیز برای ثبت و بررسی در دسترس است.

    حامد حسن پور در این نشست توضیح داد:  خیلی کوتاه و مختصر، چند نکته را عرض می‌کنم که بیشتر برگرفته از تجربه‌هایی است که همکاران و دوستان ما بیرون از فضای دانشگاه کسب کرده‌اند. ما در سطح کشور، در برخی حوزه‌ها توفیقاتی داشته‌ایم که به نظر می‌رسد اگر این موفقیت‌ها به فضای دانشگاهی و حتی به مدارس نیز منتقل شوند، می‌توانند با زبانی متناسب با فضای واقعی بازار – بازاری که در آن ارزش‌آفرینی معنا دارد – به شکلی مؤثرتر به نسل آینده منتقل شوند. این امر می‌تواند منجر به توفیقات بیشتری گردد، به‌ویژه زمانی که خروجی‌ها معیار ارزیابی قرار گیرند.

    وی در ادامه افزود: در باشگاه پژوهشگران، ما به پژوهش در دو ساحت قائل هستیم، نخست، «آموزش پژوهش» و اینکه چگونه پژوهش انجام دهیم. دوم، «کاربرد پژوهش» و اینکه چگونه نتایج پژوهشی را به کار ببندیم. این دو محور باید در همه رویدادهای ما جاری و ساری باشد. یکی از پایه‌های رقابتی‌شدن رویدادها نیز همین نگاه دوگانه به پژوهش است.

    حسن پور بیان کرد: ما بر این باوریم که پژوهش نباید صرفاً در مسیری قرار گیرد که نتیجه از پیش مشخص باشد. یکی از آفت‌های موجود در کشور ما این است که گاهی پژوهشی را آغاز می‌کنیم که از ابتدا می‌دانیم باید به نتیجه خاصی برسد. در حالی که پژوهش واقعی، مسیرهای متعددی را طی می‌کند، گاه به نتیجه نمی‌رسد، و گاه از همین مسیرهای به ظاهر بی‌نتیجه، فناوری‌های ارزشمند توسعه می‌یابد.

    رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تصریح کرد: ما به دانش‌آموزان و دانشجویان خود یاد می‌دهیم که چگونه پژوهش کنند، چگونه به شکل گروهی مسئله‌ای را حل نمایند و مهم‌تر از همه، چگونه نگاه پروژه‌محور به موضوعات داشته باشند. اگر مسائل ما در یک فرآیند مشخص و با دید پروژه‌ای طراحی شوند، می‌توان انتظار داشت نظامی مؤثر برای حل مسائل شکل گیرد. این مسیر، مستلزم مواجهه با مسئله‌ای است که راه‌حل مشخصی ندارد، و نیازمند انتخاب از میان مسیرهای مختلف و آزمون و خطاست. بر این اساس، کار گروهی جایگزین‌ناپذیر است. وقتی هدف انجام یک کار بزرگ است، تیم‌سازی اجتناب‌ناپذیر می‌شود. کارهای کوچک را می‌توان فردی انجام داد، اما کارهای بزرگ به اتحاد و مشارکت گروهی نیاز دارد.

    حسن پور همچنین افزود: در طراحی رویدادهای پژوهشی ما، بر چند اصل تأکید می‌شود: رقابتی‌بودن، حضور ذی‌نفع مشخص، شکل‌گیری کار گروهی، و رعایت عدالت آموزشی. در طول رویدادها، شاهد خواهید بود که هزینه ارائه برای دانش‌آموزان یا دانشجویان، لاکچری و سنگین نیست، بلکه با حمایت‌های حداقلی می‌توان رویدادی کارآمد و با کیفیت برگزار کرد.

    وی گفت: ما با یک سیاست روشن، پژوهش‌های پروژه‌محور با زمان‌بندی مشخص آغاز و به پایان می‌رسانیم. در این راستا، رویدادهایی که برگزار می‌شوند، به دو شکل هستند: برخی بر مبنای الگوها و پروژه‌های از پیش انجام‌شده و برخی دیگر بر پایه ایده‌هایی که در این فضا شکل می‌گیرند و در رقابت محک می‌خورند. در هر دو صورت، بهره‌بردار نهایی حضور دارد و از ایده‌های برتر حمایت می‌کند.

    رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اظهار کرد: ما حامیان را نه صرفاً تأمین‌کنندگان مالی، بلکه به عنوان سرمایه‌گذاران فکری پروژه‌ها می‌بینیم. آن‌ها ایده‌هایی را وارد دانشگاه می‌کنند که در فرآیند رقابتی مورد بررسی قرار می‌گیرند. برخلاف تصورات گذشته، ما از حامیان مالی برای اجرای پروژه‌ها هزینه‌ای دریافت نمی‌کنیم؛ بلکه حضور ایده، و بهره‌برداری از آن، بزرگ‌ترین حمایت محسوب می‌شود.

    وی در خصوص جوایز این رویداد توضیح داد: در خصوص جوایز و امتیازات نیز نکاتی هست. جوایز در این جشنواره، هم نقدی و هم فرهنگی هستند (از جمله کارت هدیه، کتاب و یادگاری‌هایی از باشگاه). تعداد جوایز بسیار بالا در نظر گرفته شده و در مراسم اختتامیه، ۱۵۰ تیم به عنوان برتر و حدود ۲۰۰ تیم به عنوان شایسته تقدیر معرفی خواهند شد.

    حسن پور افزود: در مورد آیین‌نامه جدید نخبگان دانشگاه آزاد نیز باید عرض کنم که امتیازات ویژه‌ای برای برگزیدگان این رویدادها در نظر گرفته شده است. این آیین‌نامه که به زودی ابلاغ خواهد شد، بستری را فراهم می‌سازد که نخبگان جوان در قالب امتیاز نقره‌ای، از تسهیلاتی مانند ورود بدون آزمون به مقاطع بالاتر، بهره‌مند شوند. این امتیازات در کنار فعالیت‌هایی چون شرکت در رویدادها، ارائه طرح و عضویت در باشگاه پژوهشگران، به صورت متمرکز بررسی و توسط شورای هدایت دانشگاه تصویب خواهد شد.

    وی اظهار کرد: نکته مهم اینجاست که ما در باشگاه پژوهشگران، خود نیز به عنوان یک بنیاد نخبگان کوچک عمل می‌کنیم و امتیاز نخبگی به شرکت‌کنندگان اعطا می‌شود؛ مشروط به آنکه شرایط لازم را داشته باشند، مانند شرکت در تعداد مشخصی از تیم‌ها.

    رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در پایان، تأکید کرد: رتبه‌های برتر رویدادها کاملاً شفاف، منصفانه و علمی انتخاب می‌شوند و در بسیاری از نهادهای نخبگی نیز به رسمیت شناخته می‌شوند. هدف ما این است که در دل همین رویدادها، خودباوری، توانایی حل مسئله، و اشتیاق به ادامه مسیر پژوهش در نسل جوان تقویت شود.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.