کد خبر : 72486
تاریخ انتشار : شنبه 24 می 2025 - 15:27
  • نویسنده :
  • -

    شروع پویش «ایران جان» همزمان با سوم خرداد از خوزستان

    شروع پویش «ایران جان» همزمان با سوم خرداد از خوزستان

    قائم مقام معاون امور استان‌های صداوسیما با اشاره به شروع پویش «ایران جان» همزمان با سوم خرداد از خوزستان، عنوان کرد که در این پویش به ظرفیت ها، توانمندی ها و اتفاقات جنوب کشور می پردازند.

    محمدباقر اعلمی قائم مقام معاون امور استان‌های صداوسیما درباره روز سوم خرداد و ویژه برنامه‌ای که برای این ایام تدارک دیده شده است به خبرنگار مهر بیان کرد: در این ایام پویش «ایران جان» را داریم است که از سوم تا نهم خرداد برگزار می شود و شبکه استانی خوزستان و شبکه آبادان متولی این برنامه خواهند بود.

    وی با اشاره به اینکه این پویش به شکل ماهانه طراحی شده است، گفت: در برنامه‌ریزی سالانه، ماهی یک هفته تمام شبکه‌های سراسری رادیو و تلویزیون، شامل شبکه‌های برون‌مرزی، به معرفی ظرفیت‌های یک استان می‌پردازند. این برنامه به موضوعات مهم اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، گردشگری و کشاورزی که در استان‌ها وجود دارد اما کمتر مورد توجه رسانه‌ای قرار گرفته‌اند، می‌پردازد.

    شروع پویش «ایران جان» همزمان با سوم خرداد از خوزستان

    اعلمی اضافه کرد: تیزرهای این پویش از شبکه‌های سراسری در حال پخش است و برنامه‌ریزی این است که از سوم خرداد آغاز شود که این تاریخ با مناسبت‌های استان خوزستان (سوم و چهارم خرداد – روز آزادسازی خرمشهر و روز دزفول) همزمان شده است. برنامه‌های این طرح در شبکه‌های تلویزیونی، رادیویی و برون‌مرزی قابل مشاهده خواهد بود و برنامه‌های اصلی شبکه‌ها به خوزستان و آبادان اختصاص خواهد یافت. به عنوان مثال، برنامه صبحگاهی شبکه دو به مدت یک هفته از استان منتشر خواهد شد.

    وی عنوان کرد: مرکز دوم که برای این برنامه انتخاب شده، استان اصفهان است که برنامه‌های آن در اواخر خرداد یا اوایل تیر روی آنتن خواهد رفت. تاکنون ۱۱ استان آمادگی خود را برای مشارکت در این طرح اعلام کرده‌اند. در حالی که برای هفته بعد که به استان اصفهان اختصاص دارد، مناسبت خاصی در نظر گرفته نشده است، اما ظرفیت‌های استان اصفهان به تنهایی برای برنامه‌ریزی کافی است.

    قائم مقام معاون امور استان‌های صداوسیما درباره برنامه های پیش روی معاونت گفت: تغییراتی در حوزه‌های محتوایی و اجرایی ایجاد شده است. موضوع سند تحول، محور اصلی و چراغ راه معاونت است که در تمام بخش‌های سازمان مورد توجه است. به نظر من اتفاق بسیار خوبی در استان‌ها شکل گرفته است. همه ۳۳ شبکه استانی، سند زیست‌بوم را بر اساس بوم محلی خود طراحی کرده‌اند که هر کدام قریب به ۲۰۰ صفحه است. در این اسناد، موضوعات محتوایی اولویت‌دار برای سازمان و شبکه استانی در پنج سال آینده نهایی شده است.

    وی اضافه کرد: در این فرآیند، دستگاه‌های مختلفی در قالب قرارگاه مشارکت کردند و در جلسات حاضر شدند. در حوزه رویدادهای استان، تقویم اختصاصی استان یزد شامل افراد شاخص، شهدا، علما، مشاهیر، هنرمندان و ورزشکاران تدوین شده که تمامی این موارد در سند مورد توجه قرار گرفته‌اند. علاوه بر این، سند اقدام سالانه را داریم که از میان انبوه سوژه‌های موجود در سند، چراغ راه یک‌ساله استان‌ها تعیین شده است. بدین معنا که هر استان باید بداند در سال جاری چه موضوعاتی را در دستور کار قرار دهد. تاکنون حدود ۲۰ مرکز این اسناد را نهایی کرده‌اند و ۱۳ مرکز دیگر در حال نهایی‌سازی هستند.

    یک نکته درباره گزارش های بندر شهید رجایی

    اعلمی تصریح کرد: در این طراحی، تمام موضوعات اعم از سیاست‌های کلان راهبردی، ارزیابی‌ها و نظارت‌ها بر اساس این اسناد انجام می‌شود. حتی ارزیابی محتوایی که توسط ستاد استان‌ها و خبر استان‌ها صورت می‌گیرد، مبتنی بر این اسناد است. بخشی از این ارزیابی‌ها به بررسی این موضوع می‌پردازد که چه میزان از اتفاقات روز استان‌ها در اسناد منعکس شده است. به عنوان مثال، در برخی رویدادهای ملی مانند حادثه بندر شهید رجایی، مردم آن استان و حتی مردم تهران به طور مستقیم شاهد وقایع بودند.

    وی درباره پوشش سریع حوادث در استان ها یادآور شد: شبکه‌های استانی موظف هستند به تمام مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی استان واکنش نشان دهند. در مورد حادثه بندر شهید رجایی، شبکه استانی ظرف ۲۰ دقیقه پس از وقوع حادثه، برنامه‌های خود را قطع کرد و با اعزام دوربین به محل، تصاویر زنده را پوشش داد. در این رویداد، تمامی پوشش‌های مربوط به بندر شهید رجایی توسط استان انجام شد. به این معنا که شبکه‌های سراسری، از جمله شبکه خبر، از تصاویر و گزارش‌های استان استفاده کردند و هیچ تیمی از تهران اعزام نشد. تمام فعالیت‌ها توسط نیروی انسانی، تجهیزات و گزارشگران استان انجام شد.

    اعلمی در پایان درباره گزارشگر استانی و مدل گزارشگری اش از حادثه بندر شهید رجایی که همراه با هیجانی کاذب بود، گفت: گزارشگران استان با وجود چالش‌های موجود، تلاش کردند فضای آرامش‌بخشی ایجاد کنند، چرا که شایعات زیادی در جریان این حادثه شکل گرفته بود. صدا و سیمای استان بخشی از توان خود را صرف کنترل این شایعات و انعکاس واقعیت‌ها کرد. در همان لحظات اولیه، تصاویر زنده مخابره شد و نشان داد که بخش‌هایی از بندر در حال فعالیت عادی هستند. به طور کلی، پوشش و انعکاس رویدادها اولویت اصلی شبکه‌های استانی است که شبکه‌های سراسری نیز از آن بهره می‌برند.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.