محسن تیزهوش در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور جمعیت زیادی از ملخها در شهر خرمآباد، اظهار داشت: آن چیزی که از آن اسم میبرند بهعنوان «هجوم ملخها» در شهر خرمآباد میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله تغییرات آبوهوایی. به دلیل اینکه در پاییندست خرمآباد و در جنوب شهر احتمالاً ما سالخشکی را سپری کردهایم، غرب کشور هم همینطور.
احتمال خسارت ملخها به زمینهای کشاورزی
وی عنوان کرد: در این راستا ملخها بهخاطر شرایط مرطوب ممکن است به سمت خرمآباد آمده باشند، این باید از لحاظ اکولوژیکی بررسی شود، نوع ملخ از لحاظ فرمی باید مشخص شود.
این کارشناس حوزه محیطزیست لرستان با تأکید بر اینکه وقتی فرم ملخها مشخص شد باید به این سمت بروند که جمعیت این ملخها را پراکنده کنند، گفت: باید با مبارزه بیولوژیکی با این جمعیت ملخها برخورد کنند چون میتوانند به شکل یک آفت زمینهای کشاورزی را از بین ببرند و صدمات خیلی زیادی به زمینهای کشاورزی و اقتصاد خرمآباد و شهرهای پیرامون آن وارد کنند.
ملخها ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر میتوانند پرواز و تولیدمثل کنند
تیزهوش، ادامه داد: این گونه در یک روز میتواند بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر پرواز کند و این خودش یعنی اینکه میتواند تولیدمثل کند و مناطق مختلف را آلوده کند، اینکه برای انسان به طور مستقیم خطری داشته باشد، خیر اینگونه نیست، اما غیرمستقیم میتواند به اقتصاد ضربه وارد کند و زمینهای کشاورزی را مورد آسیب قرار دهد.
وی با تأکید بر اینکه باید بررسی شود که چقدر بحث خشکسالی و مرطوب بودن زمینهای جنوب خرمآباد باعث این شده که این گونه به سمت خرمآباد بیاید، تصریح کرد: این امر هم وظیفه دستگاههای مربوطه مثل محیطزیست و جهاد کشاورزی است.
پای خشکسالی و تغییرات اقلیمی در میان است؟
این کارشناس حوزه محیطزیست لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای برخورد با این گونه میتوانند از وسایل الکترونیکی استفاده کنند برای اینکه این گونه نتوانند با همدیگر ارتباط برقرار کنند، گفت: اگر جمعیت این ملخها خیلی زیادتر شود، میشود از هلیکوپتر و وسایلی که اینها نتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و یک جا باشند، استفاده کرد.
تیزهوش، گفت: در مجموع من بیشتر خشکسالی و ایجاد رطوبت را در خرمآباد دلیل حضور این ملخها میدانم، البته باز هم میگویم که این یک نشانه بارز برای تغییرات آبوهوایی بیشتر در غرب کشور است، هر چند هجوم ملخها در ایران و دنیا از دهه ۴۰ به این طرف خیلی مرسوم بوده است، اما این خودش یک کد است برای اینکه ما بدانیم شرایط اقلیمی ما در حال تغییر است، صرفاً نمیتوانیم کوتاهمدت با این مسئله برخورد کنیم و تمام شود، این یک نشانه است برای اینکه ما متوجه شویم شرایط اقلیمی چگونه است و در حال تغییر به چه شرایط آبوهوایی هستیم.
وی گفت: در مجموع من این احتمال را بیشتر میدهم که شرایط رطوبتی در شهر خرمآباد بیشتر هست و شرایط را برای زندگی این گونه و افزایش جمعیت آنها را فراهم کرده است، این یعنی اینکه شهرهای پایین جنوب خرمآباد شرایط مناسبی از لحاظ آبوهوایی ندارند، گردوغبار و سالخشکی که در آن هستیم باعث شده که به سمت خرمآباد بیایند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0