به گزارش اکوایران، سازمان توسعه تجارت ایران طی بخشنامه‌ای، مصوبات سی‌امین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات را به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ کرد. بر اساس این ابلاغیه، از ابتدای مردادماه ۱۴۰۴، شرط برخورداری از معافیت مالیاتی، رفع تعهد ارزی حداقل به میزان ۷۰ درصد تعیین شده است.

در این بخشنامه که به استناد نامه شماره ۰۴/۳۹۶۴۸ مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ معاون ارزی بانک مرکزی صادر شده، اهم تصمیمات جلسه اخیر کارگروه به شرح زیر اعلام شده است:

پرداخت عین ارز به صادرکنندگان

مطابق ماده ۷۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با تأیید نماینده بانک مرکزی، امکان پرداخت عین ارز برای صادرکنندگانی که مهلت بازگشت ارز آن‌ها بر اساس اصلاحیه‌های قانونی به پایان رسیده، فراهم شده است. همچنین بانک مرکزی موظف است در خصوص بخشودگی جرایم یا ضرورت پرداخت آن‌ها، از معاونت حقوقی قوه قضائیه استعلام حقوقی دریافت کند. در موارد مرتبط با جرایم سازمان‌یافته، استعلام از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز الزامی است.

ضوابط رفع تعهد ارزی صادراتی از محل ورود موقت

بر پایه توافق‌ها صورت‌گرفته و با توجه به بند (۲) صورتجلسه شصت‌ویکمین کمیته کارشناسی، رفع تعهد ارزی برای پروانه‌های صادراتی مرتبط با ورود موقت در صورتی که ارزش صادراتی آن‌ها صفر یا کمتر از حد پیشنهادی وزارت صمت باشد، ممنوع خواهد بود. حداقل تفاوت میان ارزش ورود موقت و ارزش صادرات، چهار درصد تعیین شده و وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به اجرای فوری این مصوبه با رعایت مهلت قانونی یک‌ماهه است.

تعیین سقف مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی برای صادرکنندگان

بر اساس بند (۸) ماده (۳) آیین‌نامه اجرایی بازگشت ارز حاصل از صادرات، میزان حداقلی برای برخورداری از معافیت‌ها و مشوق‌ها در نظر گرفته شده است. به موجب این مصوبه، صادرکنندگانی که حداقل ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند، مشمول این امتیازات خواهند شد. این شرط در سامانه‌های مربوطه ثبت و اعمال می‌شود.

این مصوبات در راستای تقویت انضباط ارزی و افزایش بازگشت منابع ارزی به کشور اتخاذ شده‌اند و لازم‌الاجرا خواهند بود.