به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا گلمحمدی در نشست کارگروه هماهنگی امنیت غذایی با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: چهار محور توسعه آموزش و ترویج، منابع انسانی، زیرساختها و پژوهش و فناوری در دستور کار سازمان قرار گرفته که نقش بنیادینی در تحقق الگوی کشت و امنیت غذایی دارد.
وی با اشاره به تدوین سند ملی امنیت غذایی با 280 اقدام اجرایی افزود: از این تعداد، 221 اقدام مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است که 122 مورد آن بهطور خاص به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ارتباط دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که در برنامه هفتم توسعه، افزایش تولید محصولات کشاورزی از 125 میلیون تن به 160 میلیون تن و کاهش ضایعات به 15 درصد هدفگذاری شده است، تاکید کرد: بخش مهمی از تحقق این اهداف، وابسته به ارتقای بهرهوری خواهد بود.
وی با بیان این که نسخه سوم الگوی زراعی سال 1403 با تأکید بر افزایش بهرهوری و کاهش مصرف آب تدوین و ابلاغ شده است گفت: پیشنویس الگوی باغی و شیلات نیز تهیه و برای بررسی به سازمانهای تخصصی ارسال شده است. همچنین جلد اول درسنامه ارتقای بهرهوری محصولات زراعی تدوین و منتشر شده و سامانه هوشمند مدیریت الگوی کشت نیز بهزودی با حضور وزیر جهاد کشاورزی رونمایی خواهد شد.
رئیس سازمان تات خاطرنشان کرد: این سامانه که به سامانه «مزرعه من» متصل است، امکان پایش اطلاعاتی دقیق از سطح زیر کشت، نوع محصول و مدیریت مزرعه را فراهم میکند.
وی همچنین با اشاره به ماده 33 قانون الگوی کشت اظهار داشت: دولت موظف است از کشاورزانی که برنامه الگوی کشت را رعایت کنند حمایتهای قیمتی و غیرقیمتی انجام دهد و مابهالتفاوت قیمت تکلیفی و بازار را در قالب بودجه سنواتی جبران کند.
گلمحمدی گفت: شاخصهای برنامه ابلاغی سال 1403 تاکنون بین 82 تا 85 درصد محقق شدهاند؛ هرچند هنوز اجرای کامل الگوی کشت در سطح کشور نیازمند اقدامات تکمیلی است.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0