درسهای زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار؛ هشدار برای آمادگی تهران

نشستی تخصصی در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی برگزار شد تا با بررسی زلزله قدرتمند میانمار در مارس ۲۰۲۵، راهکارهای کاهش خسارات در کلانشهرهایی مانند تهران تحلیل و ارائه شود. متخصصان با تاکید بر اهمیت شناخت گسلها و استفاده از فناوریهای نوین، بر ضرورت آمادهسازی پایتخت برای مقابله با زلزلههای آینده تاکید کردند.
شانزدهمین نشست از سلسله نشستهای همافزایی نخبگانی شهر تهران با موضوع «درسآموختههای زلزله میانمار برای شهر تهران» در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله برگزار شد. مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزلهشناسی، با اشاره به زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار گفت: «در نواحی مجاور گسلهای فعال، شدت ارتعاشات زمین میتواند خسارات گستردهای به دنبال داشته باشد. در شهرهای بزرگ مانند تهران، توجه به این عوامل حیاتی است و میتواند به کاهش تلفات و خسارات زلزلههای آینده کمک کند.»
ابراهیم حقشناس، دیگر عضو هیئت علمی پژوهشگاه، با تاکید بر تاثیر ویژگیهای زمینشناسی و ژئوتکنیکی محل ساختوساز بر شدت خرابیها اظهار داشت که شرایط محل ساخت و ساز میتواند به شکل قابل توجهی رفتار سازهها را در برابر امواج لرزهای تغییر دهد.
در بخش دیگری از نشست، بابک منصوری به دستاوردهای تیم تحقیقاتی پژوهشگاه در حوزه پایش ماهوارهای و ارزیابی سریع خسارتهای ناشی از زلزله اشاره کرد و افزود: «فناوریهای سنجش از دور با قابلیتهای منحصربهفرد خود، نقش مهمی در مدیریت بحران و امدادرسانی پس از زلزله ایفا میکنند.»
علی اردلان، نماینده سازمان جهانی بهداشت، با تحلیل چالشهای ارسال کمکهای بشردوستانه در بحرانهای زلزله، تجارب بینالمللی در زمینه مدیریت و پاسخ به بحران را به اشتراک گذاشت و بر ضرورت آمادگی کامل برای امدادرسانی تاکید کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0