اتوبوسهای برقی در راهاند، اما تهران هنوز منتظر نفس تازه است

اکوایران:در حالی که تهران با چالشهای دیرینه در حوزه حملونقل عمومی روبروست، آمارها از بهبود نسبی در عملکرد ناوگان اتوبوسرانی حکایت دارد.
به گزارش اکوایران،محسن هرمزی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، با تشریح کارنامه این نهاد از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۳، از کاهش متوسط سرفاصله در خطوط تندرو اتوبوسرانی به ۲.۶ دقیقه خبر داده است. به گفته او، روزانه نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر از سامانه اتوبوسرانی تهران استفاده میکنند.
آمارها نشان میدهد که تعداد کل اتوبوسهای فعال و غیرفعال از ۱۸۷۶ دستگاه در شهریور ۱۴۰۰ به ۳۱۲۳ دستگاه تا پایان سال گذشته رسیده است. این افزایش از طریق نوسازی ۱۲۶۶ دستگاه، بازسازی ۵۶۷ دستگاه فرسوده و خریداری ونهای ویژه برای توانیابان محقق شده است.
در همین بازه زمانی، قراردادهایی با شرکتهای داخلی برای تأمین اتوبوسهای دیزلی و برقی منعقد شده است. از جمله میتوان به قراردادهای شهرداری تهران با شرکتهایی مانند ایرانخودرو دیزل، عقابافشان، اسنا و همچنین واردات ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی از چین اشاره کرد. تاکنون ۱۸۹ دستگاه از این اتوبوسهای برقی وارد ناوگان شدهاند.
همچنین، در حوزه بازسازی، سال گذشته ۱۵۳ دستگاه اتوبوس اورهال شدهاند تا از فشار بر ناوگان فرسوده کاسته شود.
در بخش تاکسیرانی، با وجود نوسازی ۷۹۲۶ دستگاه تاکسی و ۲۵۲ دستگاه ون در سه سال و نیم گذشته، همچنان حدود ۴۶ درصد ناوگان تاکسیرانی تهران فرسوده تلقی میشود و میانگین عمر تاکسیها به حدود ۱۱ سال رسیده است. شهرداری همچنین از خرید ۱۷۵۲ تاکسی شاسیبلند برقی برای استفاده در ناوگان آینده خبر داده است.
به نظر میرسد اگرچه برخی گامهای اجرایی در مسیر توسعه ناوگان حملونقل عمومی پایتخت برداشته شده، اما با توجه به حجم بالای تقاضا و فرسودگی گسترده ناوگان موجود، راهی طولانی برای رسیدن به استانداردهای شهری قابل قبول باقی مانده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0