بابک خواجه پاشا فیلمساز که در جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) در مشهد حضور داشت درباره اینکه چقدر می توان از ایده ها و خروجی این جشنواره برای ساخت فیلم و سریال بهره گرفت؟ به خبرنگار مهر بیان کرد: می توان به خروجی و ایده های جشنواره اتکا کرد منوط بر اینکه به نسل جوان اطمینان و به نگاهی که به فرهنگ رضوی دارند، اعتماد کنیم. برای تولید آثار ما باید به نیروهای جوان اطمینان کرده، راه جلوی مسیرشان قرار دهیم و ایدههای شان را به سمت ساخت هدایت کنیم.
وی اضافه کرد: با جزئینگری و دقت بیشتر می توان این ایدهها را کشف کرد. من باورم بر این است که فیلمسازهای ما اگر میخواهند از این فرهنگ شریف (فرهنگ رضوی) در آثارشان استفاده کنند، باید زاویهدیدهای مختلفی را تجربه کنند. شاید قصهها و اتفاقات شبیه به هم باشند، ولی وقتی زاویهدید را تغییر میدهید، به خلاقیت و نوآوری میرسید.
خواجه پاشا با اشاره به یک ویژگی امام رضا (ع) تصریح کرد: به نظرم جامعه امروز ما در بطن خودش عنصری به نام مهربانی را کم دارد، که خود این میتواند یک ایده بسیار جذاب باشد. اگر این مضمون را بررسی کنید، در ژانر تاریخی به ایده میرسید، در فضای اجتماعی به ایده میرسید چون چنین مضمونی در هر فضایی پتانسیل بالایی دارد. اگر همین مبحث مهربانی را رصد کنیم و وارد سینمای خانوادگی شویم، میبینیم دقیقاً پاشنه آشیل جامعه ماست.
کارگردان «در آغوش درخت» تصریح کرد: خانوادههای ما الان باید روی مهربانی بیشتر کار کنند، آنچه جامعه ما نیاز دارد، صبوری، دیالوگ و گفتگو است و باید به سمت آثاری برویم که این فرهنگسازی را انجام دهند. باید بتوانیم با هم حرف بزنیم؛ وقتی نظری را میشنویم، سکوت کرده و فکر کنیم. بهویژه در خانواده، باید به این فکر کنیم که تعامل نسلهای مختلف چگونه ایجاد شود مثلاً پدر با یک دختر ۱۷ ساله یا با یک پسر ۵ ساله چگونه ارتباط بگیرد؟ این تعامل باید با مهربانی شکل بگیرد و مهربانی باید شاخصه این خانوادهها شود و تصویر می تواند اینها را نمایش دهد.
وی تصریح کرد: دغدغهای که امروز در جامعه ما وجود دارد، ولی آن را نمیبینیم، خانواده است. چون هنوز خانواده را داریم، فکر میکنیم آسیبی به آن نمیرسد، ولی در بلندمدت خانواده دچار آسیب خواهد شد. ما در برههای هستیم که مدیا فاصلهها را کم میکند. در کوتاهمدت آسیبهای بسیار بزرگی به عنصر خانواده وارد خواهد شد.
خواجه پاشا در ادامه با تاکید بر اینکه سینما یک هنر سرگرمکننده است، اظهار کرد: سینما در بطن خود هنر است و رسالت هنر، اخلاق، آزادگی، شریف زیستن و انسان بودن است. جذب مخاطب یکی از شاخصهای مهم صنعت سینماست. باید به این اصل برسیم که یکی از وظایف سینما صادر کردن فرهنگ کشور است. درواقع سینما یکی از ویترینهای مهم فرهنگی هر جامعه است و خیلی از اتفاقات میتواند با معجزه سینما حل شود.
وی در پایان با اشاره به نگاهی که با فیلم «در آغوش درخت» نسبت به سینمای ایران در یکی از جشنواره های خارجی به وجود آمده است، گفت: در جشنواره شانگهای، یک داور فرانسوی وقتی فیلم «در آغوش درخت» را دید، گفت «من باور نمیکنم این فیلم در ایران ساخته شده باشد». ولی به هر حال در ایران ساخته شده است. مشکل اینجاست که ما نتوانستهایم جغرافیا و فرهنگمان را بهخوبی صادر کنیم، درحالیکه برخی دیگر این کار را کردهاند. شاید خیلی از کشورها شناخت درستی از کشور ما ندارند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0