محمد رضا سلامی ریک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به آبشستگی پاشنه بتنی پل فارابی آستارا و اختلاف ارتفاع ایجاد شده در سنوات گذشته در فیمابین بستر رودخانه و سازه پل، جمیعت زیادی از ماهیان استخوانی به دلیل عدم وجود fish way امکان مهاجرت به بالادست رودخانه مرداب را نداشتند و در تور صیادان غیر مجاز گرفتار میشدند.
وی ادامه داد: با پیگیری و مکاتبات اداره حفاظت محیطزیست شهرستان آستارا، در یک اقدام فوری شهرداری به عنوان متولی رودخانهها در حوزه شهری، اقدام به اصلاح و حذف اختلاف ارتفاع ایجاد شده با لاشه سنگهای طبیعی نموده و بستر مهاجرت ماهیان به بالادست پل فارابی را فراهم کرد.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست آستارا گفت: ماهیان دریای خزر هر ساله از اوایل اسفند ماه تا خردادماه به سطح رودخانهها مهاجرت و در فصول تخم ریزی به طور غریزی در جهت عکس جریان آب شنا میکنند تا خود را به مکانهایی که از تخم خالی اند برسانند.
سلامی ریک افزود: در این تغییر مکان اگر با موانعی غیر طبیعی برخورد کند در جهت عبور از آن برمی آیند که در صورت قادر نبودن ناچار به تخم گذاری در محل نامناسب خواهند شد و یا مجبور به بازگشت میشوند یا اینکه در آن محل تلف میشوند که همین نکته یکی از عوامل انقراض ماهیان میباشد.
وی ادامه داد: گذرگاه ماهی، سازههایی هستند انسان ساخت که در مجاورت سدهای انحرافی و دیگر سازههای متقاطعی که مانع این مهاجرت شدهاند، احداث میشوند این سازهها مانند نردبان امکان صعود و گذر ماهیان را از موانع بدون دشواری، تأخیر یا آسیب بی مورد فراهم میآورند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0