کد خبر : 59141
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 می 2025 - 19:17
  • نویسنده :
  • -

    چالش‌های روستاهای کهگیلویه؛ از نبود درآمد پایدار تا بودجه ناچیز دهیاری

    چالش‌های روستاهای کهگیلویه؛ از نبود درآمد پایدار تا بودجه ناچیز دهیاری

    دهدشت-در نشست مشترک فرمانداران و دهیاران چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده از نبود درآمد پایدار در روستاها و ناچیز بودن اعتبارات دهیاری‌ها به عنوان مهمترین چالش‌ها مطرح شدند.

    به گزارش خبرنگار مهر، عصر دوشنبه نشست مشترک فرمانداران و دهیاران چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با معاون سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کشور برگزار شد.

    در این نشست دهیاران و فرمانداران این شهرستان نبود درآمد پایدار در روستاها و ناچیز بودن اعتبارات دهیاری‌ها به عنوان مهمترین چالش‌های پیش روی روستاها را مطرح کردند.

    در ابتدای این نشست امام جمعه شهر دهدشت با اشاره به اینکه اگر اقتصاد روستا تأمین شود خدمات‌دهی به مردم حل می‌شود، گفت: نگاه ما به توسعه روستا به جای درآمدزایی به چند متر آسفالت بیشتر است.

    حجت الاسلام وحدانی فر افزود: دانشکده‌های کشاورزی به سمت دهستان‌های بزرگ سوق داده شوند تا کار علمی انجام دهند.

    روستاها به سمت درآمدزایی سوق داده شوند

    امام جمعه دهدشت احداث سردخانه‌ها در روستاها برای نگهداری محصول زراعی و حذف دلال بازی، احداث برکه‌های آبخیزداری در روستاها، توسعه روستاگردی و ایجاد صنعت کوچک در کنار مزرعه را از پیشنهادها برای توسعه روستاها برشمرد.

    وی ابراز کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات ارزنده‌ای در زمینه توسعه روستایی به ویژه در امور زیربنایی و عمرانی انجام شده اما متأسفانه در زمینه طرح‌های تولیدی و اشتغالزا، رفاهی و اقتصادی از عملکرد مطلوبی برخوردار نبوده است.

    تقسیم امکانات دهیاری‌ها عادلانه باشد

    داریوش پاداش فرماندار چرام هم خواستار تقسیم عادلانه امکانات شد و گفت: شهرستان چرام به خاطر توپوگرافی خاصی که دارد محرومیت‌هایی دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

    تقوی فرماندار لنده هم طرح گردشگری در حاشیه رودخانه‌ها را کمک به رونق‌دهی اقتصاد روستاهای این شهرستان دانست و گفت: کمبود ماشین آلات و نبود فضای سبز از مشکلات روستاها است.

    ۳۳ طرح اشتغالزایی در روستاهای کهگیلویه در انتظار حمایت

    بخشدار مرکزی کهگیلویه به نمایندگی از بخشداران چهار شهرستان هم از شناسایی ظرفیت‌های روستاها خبر داد و گفت: در برخی از روستاها پتانسیل‌های خوبی برای کشت زعفران، به‌لیمو، پرورش بلدرچین وجود دارد که ۳۳ طرح در زمینه ناترازی انرژی، کشاورزی و گیاهان دارویی ارائه شده است که نیازمند تسهیلات است.

    سعید خواجوی افزود: اگر اجرای این طرح‌ها حمایت شود وعده می‌دهم یک سال آینده شاهد مهاجرت معکوس و درآمد پایدار در این روستاها باشیم.

    وی با اشاره به اینکه زیر ساخت‌های کسب و کار در روستاها ضعیف است، تاکید کرد: ۱۱۴ روستا از اینترنت ضعیف رنج می‌برد و ۷۲ روستا اینترنت وجود ندارد که با این شاخص‌ها نمی‌توان انتظار کسب و کار داشت.

    انتخاب دهیارها بر اساس طایفه گرایی

    دهیار روستای چیر با انتقاد از طایفه‌مداری در انتخاب دهیاران بعد از تشکیل شوراها گفت: هر شورایی که می‌آید دهیار با تجربه و با تخصص را کنار می‌گذارد و از چرخه مدیریت خارج می‌کند.

    افرنجه افزود: شرایط سخت معیشتی در روستاهای کهگیلویه باعث شده جوانان به سمت آسیب‌های اجتماعی کشیده شوند، عدم شفافیت قانون بودجه دهیاری‌ها و نداشتن ساختمان از مشکلات دهیاری‌ها است.

    دهیاران امنیت شغلی ندارند

    فرماندار بهمئی هم نداشتن امنیت شغلی را از مهمترین مشکلات دهیاران نام برد و گفت: با این مشکل باعث شده که دهیاران نتوانند به خوبی به وظایف خود عمل کنند.

    لطف‌الله ایرمی افزود: حق آلایندگی که در اختیار دهیاری‌ها قرار می‌گیرد ناچیز است و جوابگوی نیازها نیست.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.