به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا جوادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، در این مراسم ضمن گرامیداشت روز فردوسی، بر اهمیت زبان فارسی به عنوان اصلیترین مؤلفه هویت ایرانی تاکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه زبان فارسی در جهان گفت: زبان فارسی در حال حاضر در ۲۹ کشور جهان مورد استفاده قرار میگیرد و طبق برخی منابع، در میان زبانهای پرکاربرد دنیا در رتبه ششم قرار دارد. همچنین فارسی دومین زبان کلاسیک جهان بعد از زبان یونانی شناخته میشود.
جوادی با اشاره به ظرفیت بالای زبان فارسی در حوزه واژگان افزود: زبان فارسی امکان ساخت بیش از ۲۲۵ میلیون واژه را دارد و این ویژگی منحصربهفرد، همراه با تنوع ضربالمثلها، فارسی را جزو سه زبان برتر جهان در حوزه زبان و فرهنگ قرار داده است.
وی پاسداشت زبان فارسی را حفظ و تقویت فرهنگ، تاریخ، تمدن و هویت ایرانی دانست و تاکید کرد: هیچ آیینهای بهتر از آثار فردوسی و شاهنامه، زبان، روح و هویت ایرانی را اینگونه زیبا و عمیق به تصویر نکشیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به تحریف مفاهیم هویتی و تاریخی در سطح منطقه، افزود: خلیج فارس، همیشه فارس بوده و خواهد ماند و حساسیت ما نسبت به واژهها از آن جایی نشأت میگیرد که برخی بهدنبال تغییر هویتها هستند.
شاهنامه الهامبخش ادبیات غرب
محمدرضا رضایی، رئیس انجمن شاهنامهخوانی همدان، نیز در این مراسم با قدردانی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و خانه شعر و ادب استان، به تأثیرگذاری شاهنامه بر هویت فرهنگی ایرانیان و نفوذ این اثر سترگ در ادبیات و هنر غربیها اشاره کرد.
وی با اشاره به ترجمههای صورت گرفته از شاهنامه در قرن نوزدهم و تأثیر آن بر ادبیات غرب گفت: شخصیتهای ادبی برجسته غرب چون ویکتور هوگو، موریس مترلینگ و لامارتین تحت تأثیر شاهنامه قرار گرفتند.
رضایی با بیان اینکه مفاهیمی چون خرد، دانایی، داد و دادگری، و تمایز میان قدرت مثبت و منفی، درونمایههای اصلی این اثر ماندگار هستند، بر اهمیت زنده نگه داشتن ورزشهای باستانی ایرانی تاکید کرد.
این مراسم با اجرای برنامههای متنوعی از جمله مرشدخوانی، نقالی، اجرای موسیقی کمان، شعرخوانی و تقدیر از فعالان عرصه فرهنگ و ادب همراه بود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0