به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقیفر، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی در یادداشتی جزئیات طرح ملی یاس به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت را تشریح کرد.
در متن این یادداشت آمده است:
کمیته امداد با هدف اینکه بتواند نقش مؤثری در بهبود شرایط و بالا بردن کیفیت زندگی و سلامت معنوی و روانی دختران مجرد داشته باشد، در سال ۱۴۰۰، طرح یاس (یاران آسیبستیز) را با همکاری جمعیت هلال احمر پایهگذاری کرد که به واسطه آن دختران مورد حمایت و علاقهمند بالای ۲۰ سال در چرخه آموزشهای مقدماتی و تخصصی جمعیت هلال احمر و آموزشهای عمومی کمیته امداد قرار گرفتند، تا آمادگی لازم برای نقش آفرینی آنها در عرصههای اجتماعی فراهم شود. از دستاوردهای این طرح میتوان به آموزش ۴۵ هزار نفر از دختران مورد حمایت و استقرار قریب به اتفاق آنها در خانههای هلال سراسر کشور اشاره کرد.
در این رابطه لازم به ذکر است که جمعیت هلال احمر نیز مربیان مرتبطی را برای هدایت و راهبری دختران مستقر در خانههای هلال تعلیم داده است، تا ارتباط بین مخاطبان و معاونت جوانان جمعیت هلال احمر به صورت هدفمند و حرفهای تداوم یابد، تا در نهایت شاهد تحقق و به ثمر نشستن این طرح در ابعاد مختلف آن باشیم. همچنین در کمیته امداد فضایی برای تفریحات سالم این دختران فراهم شده است و آنها میتوانند در قالب گروههای همگن به اردوهای آموزشی و زیارتی اعزام شوند.
در رویکرد معاونت فرهنگی، توانمندسازی به معنای دستیابی مخاطبان به منابع و کنترل بر زندگی خود تعریف شده است که با ایجاد احساس استقلال و اعتماد به نفس بیشتر توأم خواهد بود و فرایندی کاملاً پویاست که توانایی دختران را برای تغییر ساختارهایی که آنها را در موقعیت فرودستی (وابستگی) نگه داشته است، افزایش میدهد.
همچنین میتوان با استفاده از ظرفیت و توان این دختران، بسیاری از مشکلات موجود در جامعه را برطرف کرد؛ چراکه آنها میتوانند در حوزههایی مانند فرهنگسازی در عرصههای مختلف، انجام فعالیتهای خیریه، داوطلبانه و … مشارکت فعال داشته باشند. اما اگر با نادیده گرفتن این قشر، آنها را به سمت افسردگی سوق دهیم هزینههای سنگینی بابت سلامتی آنها به جامعه تحمیل میشود. این در حالی است که اگر این افراد با شادی و نشاط وارد فعالیتهای اجتماعی شوند، هم میتوانند به خود و هم به سایر افراد جامعه کمک کنند و شاهد یک جامعه شاد و باطراوت باشیم.
اهداف طرح
– ارتقای عزت نفس و پذیرش مسئولیت اجتماعی در بین مخاطبان و نهایتاً توانمندسازی رفتاری، ارتباطی و فرهنگی آنان
– حضور مخاطبان در عرصههای اجتماعی و مشارکت در فعالیتهای جمعی
– ایجاد انگیزه در زمینه امداد و کمکهای اولیه و همچنین آشنایی با حوادث و سوانح
– ارتقای سطح دانش و مهارت مخاطبین در خصوص امداد و کمکهای اولیه و آشنایی با حوادث و سوانح و نحوه مقابله با آنها
– ترویج فرهنگی خود امداد و دگر امدادی
اقدامات و خدمات ارائه شده به مخاطبین طی سالهای گذشته
– ابلاغ برنامههای عملیاتی و سالانه جهت فعالیت مخاطبان در عرصههای اجتماعی
– ساماندهی مخاطبان در قالب فرمانده، دادرس، خبرنگار، کارآفرین و مردمیار
– برگزاری دورههای آموزشی کمکهای اولیه، امدادگری و…
– استقرار مخاطبان در خانههای هلال
– برگزاری دورههای اردویی به صورت تخصصی (کارآفرینی، رسانه و …) در سطوح ملی، منطقهای و استانی
– برگزاری رویداد و جشنواره طرح ملی یاس
– ارائه خدمت مشاوره به مخاطبان
– کمک به ایجاد اشتغال برای مخاطبان (بهرهگیری از ظرفیت حوزه اشتغال، بهرهگیری از ظرفیت مؤسسات برونسپار و …)
– در اولویت قراردادن مخاطبان طرح جهت دریافت تسهیلات ازدواج
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0