کد خبر : 74329
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 می 2025 - 20:17
  • نویسنده :
  • -

    بررسی الگوهای جدید واسطه‌گری و راهکارهای نوین ازدواج

    بررسی الگوهای جدید واسطه‌گری و راهکارهای نوین ازدواج

    نشست هم اندیشی «بررسی الگوهای جدید رابطه و راهکارهای نوین ازدواج» برگزار شد.

    به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم اندیشی «بررسی الگوهای جدید رابطه و راهکارهای نوین ازدواج» عصر امروز در مؤسسه تبیان برگزار شد.

    حجت الاسلام محمدحسن روحانی فعال حوزه ازدواج در خصوص وضعیت نسل جدید در حوزه ازدواج گفت: ما در بحث ازدواج به یک جهش نیاز داریم. سن بلوغ امروز از ۱۵ سال به ۱۱ سال رسیده است و همه دانش آموزان دبیرستانی بالغ هستند در حالی که سن ازدواج به سن ۲۵ تا ۴۰ سال رسیده است.

    وی افزود: لذا اولین گام را آموزش و پرورش باید بردارد. جوانان ۱۸ ساله ما امروز آمادگی ازدواج ندارد. آموزش پرورش اولین جایی است که می‌تواند در بحث ازدواج جهش ایجاد کند.

    وی در ادامه بیان کرد: گام بعدی را دانشگاه باید بردارد. دوران دانشجویی فرصت خوبی برای ازدواج است.

    روحانی تاکید کرد: ما باید به سمت ازدواج مسجدبنیان برویم. مساجد ما باید شعبه معرفی و برگزاری مراسم‌های عقد باشد.

    وی خاطر نشان کرد: در حوزه واسطه‌گری هم ما روش‌های مختلفی داریم که مؤسسات، سامانه‌ها و افراد در این حوزه قابل طرح است. موضوع بعدی این است که متأهلین هر کدام یک نفر را به دیگری معرفی کنند.

    روحانی با اشاره به اینکه شبکه‌های فارسی زبان در این زمینه ورود کرده‌اند و واسطه گرها را تخریب می‌کنند گفت که با این وجود ما باید دست تلاش برای معرفی افراد مناسب هم برای ازدواج بر نداریم.

    وی در ادامه گفت: در خصوص واسطه گری ازدواج باید فرهنگ سازی شود. برخی خانواده‌ها با واسطه کنار نمی‌آیند. از طرفی موارد بسیاری با یک نگاه منصرف می‌شوند، لذا آموزش‌های مختلفی در این زمینه نیاز است.

    زهره حسینی مدیر پلتفرم همدم در این نشست بیان کرد: ما تغییر عمده‌ای را در مخاطبان پلتفرم همدم می‌بینیم. در ابتدا مخاطب دهه هشتادی ما کم بود اما امروز آمارشان روز به روز در حال افزایش است.

    وی افزود: قرار است تعداد ۳۰۰ مسجد قرار است در این حوزه فعال شوند. همدم هم قرار است برای واسطه گران دسترسی استفاده از بانک اطلاعاتی خود را فراهم خواهد کرد.

    وی در رابطه با پلتفرم همدم گفت: این سامانه یک امکان به نام اتاق دیدار دارد و دو نفر این امکان را دارند که در این اتاق دیدار هم را ببینند و با هم صحبت کنند. اما تاکید ما بیشتر استفاده از معرفین آموزش دیده است.

    حسینی ادامه داد: معرف باید مانند یک همراه کمک کننده و راهنما عمل کند نه کسی که بخواهد به جوانان امر و نهی کند. ما به دنبال طراحی سامانه‌های ذیل همدم هستیم برای دختران و پسرانی که خودشان با هم آشنا شدند و می‌خواهند ازدواجی در مسیر درست داشته باشند و از همدم می‌خواهند که واسطه ازدواج آن‌ها باشد.

    مریم ابراهیمی فعال حوزه ازدواج در حوزه جایگاه واسطه گری ازدواج گفت: مذهبی‌ها بیشتر برای ازدواج سنتی مراجعه می‌کنند. به خصوص این موضوع در دختران دهه هشتاد بیشتر است اما نمی‌دانیم واقعاً آمادگی لازم را دارد یا نه اما شوق و عجله زیادی برای ازدواج دارند.

    وی در ادامه در خصوص فانتزی‌های ازدواج گفت: در برخی موارد افراد با دیدن یک عکس فرد را رد می‌کنند در حالی که اگر او را ببینند می‌پسندند. اما متأسفانه فاکتورهایی که برای پسندیدن جا افتاده است مانعی برای تصمیم‌گیری درست است.

    ابراهیمی ادامه داد: اگر دغدغه واسطه گری در خود جوانان ایجاد شود بسیاری از فانتزی‌های آن‌ها از بین می‌رود و واقع‌گرا تر می‌شوند و کار هم بهتر پیش می‌رود.

    در این نشست با اشاره به نگاه منفی به واسطه گری ازدواج بر مسیر سخت این کار اشاره شد. گفته شد که جوانان از اینکه بگویند در پلتفرم فرد مناسب ازدواج پیدا کرده‌ایم یا حتی نمی‌خواهند کسی بداند که خود را به یک واسطه گر معرفی کرده‌اند تا فرد مناسبی برای آن‌ها پیدا شود. همچنین بر اینکه مسئولین و واعظین و افراد صاحب نفوذ هم حاضر به توصیه به این امر نیستند.

    مریم احمدی زاده فعال حوزه ازدواج دانشگاه شریف در خصوص چالش‌های واسطه گری ازدواج گفت: در سال‌های اخیر شرایط ثبت نام در سامانه‌های ازدواج و مراجعه به واسطه گری بهتر شد و دید منفی به این امر کنار شده است.

    وی افزود: مشکل اصلی ما واسط متخصص است. برخی افراد تصور می‌کنند هر رفتاری می‌خواهند داشته باشند و هر موردی معرفی می‌شود رد می‌کنند و می‌گویند افراد بیشتری به من معرفی خواهد شد و اگر نشد معرفم را عوض می‌کنم.

    احمدی زاده بیان کرد: لذا فرهنگ سازی در این زمینه خیلی نیاز است و در کنار آن تربیت کردن واسط‌ها هم باید کار بیشتری صورت بگیرد

    روحانی در ادامه این نشست گفت: برخی افراد برای واسطه گری این ترس را دارند که اگر نتیجه ازدواج این دو نفر مثبت نباشد دچار عذاب وجدان شوند. این انگاره‌ها باید شکسته شود. از طرفی همه باید بفهمند که واسطه گر مسئول نیست و مشاور هم نیست.

    حسینی هم بیان کرد: اگر معرفان ازدواج و سامانه‌ها با هم شبکه شوند آسیب‌های واسطه گری کمتر می‌شود.

    ابراهیمی اضافه کرد: دغدغه واسطه گری را باید در آقایان هم ایجاد کنیم. ممکن است واسطه گری انجام ندهند اما مانع نیستند یا حتی مشوق باشند تا همسرانشان در این زمینه ورود کنند.

    در حال تکمیل…

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.