به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر باقری مقدم، مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و دبیر شورای آینده نگاری فرهنگستان علوم، از مشارکت فعال استانها، دانشگاهها و انجمنهای علمی در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خبر داد و در ادامه افزود: با ارسال اسناد و گزارشهای علمی از سوی میزهای تخصصی روزآمدسازی در استانها و دانشگاههای کشور، فرآیند بهروزرسانی این نقشه وارد مرحله نهایی شده است.
وی افزود: نقشه جامع علمی کشور به عنوان یک سند کلیدی و راهبردی در نظام آموزش عالی و فناوری ایران، نقشی حیاتی در جهتدهی به سیاستگذاریهای کلان علمی و پژوهشی و فناوری ایفا میکند. این نقشه با هدف همراستاسازی فعالیتهای علمی و پژوهشی و فناورانه با نیازهای توسعه ملی، مسیر حرکت کشور در عرصههای مختلف علم و فناوری را ترسیم میکند.
مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشوریادآورشد: از آنجا که آموزش عالی و پژوهش در بطن تحول و پیشرفت جوامع مدرن قرار دارند، طراحی و روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بهعنوان ابزاری برای تحلیل وضعیت موجود و پیشبینی نیازهای آینده، ضرورت اجتنابناپذیری است.
وی ادامه داد: این نقشه با بهرهگیری از تحلیلهای دقیق و مبتنی بر داده، به سیاستگذاران کمک میکند تا برنامهها و استراتژیهای علمی و آموزشی کشور را متناسب با تحولات جهانی و نیازهای داخلی تنظیم کرده و بهبود مستمر در کیفیت آموزش و پژوهش در کشور ایجاد کنند. در این راستا، همکاری و همافزایی بین نهادهای مختلف علمی، دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز دانشگاهی استانها اهمیت ویژهای دارد و از این رو، روزآمدسازی مداوم این نقشه میتواند بهعنوان محرکی برای تحقق اهداف بلندمدت علمی کشور عمل کند.
باقری مقدم با اشاره به اهمیت نقشه جامع علمی کشور در سیاستگذاری کلان آموزش عالی کشور، از مشارکت فعال میزهای تخصصی روزامدسازی استانها، دانشگاهها و انجمنهای علمی در روند روزآمدسازی این نقشه خبر داد.
وی افزود: نقشه جامع علمی کشور یکی از مهمترین ابزارها برای هدایت و راهبری علمی کشور به شمار میرود و به عنوان نقشهای راهبردی برای توسعه و بهبود آموزش عالی، پژوهش و نوآوری در کشور عمل میکند. این نقشه در راستای تحقق اهداف بلندمدت علمی کشور و با هدف همراستایی فعالیتهای علمی و پژوهشی با نیازهای جامعه طراحی شده است. در این مسیر، مشارکت فعال تمامی نهادهای علمی، دانشگاهها، پژوهشگاهها و هستههای اندیشه ورز استانها به عنوان یکی از ارکان کلیدی روزآمدسازی این نقشه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون میزهای تخصصی روزآمدسازی در استانها از هشت استان کشور شامل قزوین، هرمزگان، اصفهان، اردبیل، البرز، خوزستان، بوشهر و گیلان با ارسال اسناد و گزارشهای خود، نقش موثری در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور ایفا کردهاند؛ اظهار داشت: این استانها با بررسی و تحلیل نیازهای علمی و پژوهشی خود در سطح ملی و استانی، سیاستها و اقدامات پیشنهادی و اسناد پشتیبانی آن را برای ارتقاء وضعیت علمی و پژوهشی کشور به دبیرخانه روزآمدسازی ارسال کردهاند.
وی افزود: علاوه بر این، شش دانشگاه مهم کشور شامل دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، فرهنگیان، شهیدبهشتی و الزهرا نیز با ارائه نسخه روزآمدسازی شده پیشنهادی خود به همراه اسناد پشتیبان لازم در این فرآیند مشارکت کردهاند.
مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۱۷ انجمن علمی الف وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز گزارشهای فعالیت و نظرات خود را برای دبیرخانه روزآمدسازی ارسال کردهاند؛ گفت: این انجمنها با حضور و فعالیتهای مستمر خود در زمینههای مختلف علمی، نقش برجستهای در تکمیل و روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور دارند.
باقری مقدم در خصوص ادامه روند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، گفت: طی روزهای آتی، دانشگاهها و استانها و انجمنهای علمی برتر در زمینه مشارکت در این فرآیند رتبهبندی و اعلام خواهند شد. همچنین، گزارش جامع فعالیتها و همکاریهای نهادهای آموزشی و اعضای هیئتعلمی به وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد. این گزارشها به منظور ارزیابی دقیقتر و تشویق نهادهای پیشرو در این زمینه خواهد بود.
وی در پایان تأکید کرد: همکاری و همافزایی میان استانها، دانشگاهها و انجمنهای علمی در این فرآیند، میتواند گامی موثر در جهت تحقق اهداف علمی و پژوهشی و فناوری کشور باشد و نقشه جامع علمی کشور را به ابزاری کارآمدتر برای هدایت و توسعه مسئلهمحور علم و فناوری در کشور تبدیل کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0