به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمایی صراف صبح امروز ۱۲ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی دانشگاه صنعتی شریف نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۴ در گروه علوم تجربی در جمع خبرنگاران گفت: کنکور یک رویداد و جشن ملی در کشور است. جشنی است که یک میلیون نفر در آن شرکت میکنند و ۶۳ درصد داوطلبان را زنان تشکیل میدهند که این موضوع نیاز به یک مطالعه آینده دارد و باید اشتغال آنها را نیز پس از دانشگاه درنظر گرفت.
وی افزود: بالاترین سطح سلامت و امنیت را در کنکور شاهد هستیم و مطمئن هستیم هیچ سوال و پاسخنامه ای بیرون درز نکرده است. شیادان و کلاهبردارانی هستند که وعده میدهند و میخواهند افراد را تطمیع کنند. اما خوشخبتانه مردم هوشیار هستند و میدانند که اگر احیاناً اتفاق خاصی هم در جلسه کنکور بیافتد باعث محرومیت داوطلب از شرکت در کنکور در چند سال میشود.
وزیر علوم یادآور شد: یک تمایز کنکور امسال نسبت به گذشته این است که موضوع تکریم خانوادهها جدی گرفته شده است. همه شاهد بودیم که خانوادهها در زمان برگزاری کنکور در حوزهها سرگردان هستند. چند ساعت انتظار برای فرزندان شان اضطراب دو چندان برای خانوادهها ایجاد میکند. امسال بخشنامهای از سوی وزارت علوم صادر شد که باید خانوادهها تکریم شوند.
وی تاکید کرد: اصولاً هر چه برای عزت ایرانیان سرمایه گذاری کنیم باعث شخصیت، هویت و پیشرفت کشورمان میشود. خوشبختانه دانشگاهها عمدتاً تلاش کردند که فضایی را مهیا کنند. چند دانشگاه بازدید شدهاند و شرایطی را ایجاد کردند. البته دانشگاه صنعتی شریف روز گذشته کاستیهایی را داشت که امروز با پیگیریها، تدارک لازم برای تکریم خانوادهها فراهم شد.
سیمایی صراف اظهار کرد: یک بخشی از کاستیهای برخی دانشگاهها به این موضوع برمی گردد که فاصله زمانی ابلاغ بخشنامه تا زمان کنکور کم بود و برقراری تمهیدات کنکور آنها را از ایجاد شرایط مناسب برای خانوادهها غافل کرده بود. پیگیریهای لازم انجام شد و مسجد دانشگاه صنعتی شریف شرایط مناسبی را برای اسکان خانوادههای داوطلبان فراهم کردند.
وی درباره تمهیدات دانشگاهها برای ایجاد شرایط بهتر برگزاری کنکور در زمان نوبت دوم در تیرماه گفت: علاوه بر وظیفه سازمانی، ما وظیفه اخلاقی داریم که همدیگر را درک کنیم. باید خودمان را بگذاریم جای خانوادههای داوطلبان. همچنین پیرو بخشنامه قبلی که از سوی سازمان سنجش داده شده است و دستور اکید، باید همه حوزههای آزمون باید از نظر تدارک و پیش بینی استراحت و اسکان خانوادهها اهتمام بورزند. برای نوبت دوم آزمون سراسری در تیرماه دانشگاهها وقت برای آماده سازی در اختیار دارند.
وزیر علوم همچنین در جمع خانوادههای داوطلبان در پاسخ به پیگیری خانوادهها درباره آخرین وضعیت سهمیههای کنکور سراسری گفت: ادارک و تصوری که از سهمیه وجود دارد خیلی بیش از واقعیت است. ضمن اینکه رئیس جمهور دستور داده است که وزارت علوم طرحی برای بازنگری سهمیهها آماده کنیم. سهمیهها نیز تنها سهمیه ایثارگری نیست. انواع مختلفی سهمیه به مناسبتهای مختلفی که در کشور رخ داده سهمیه ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: ما در وزارت علوم همه موارد مرتبط با سهمیه را جمع بندی کردیم و یک راه حل منصفانه و عادلانه پیشنهاد کردیم و اکنون این مدلی که از سوی وزارت علوم به رئیس جمهور ارائه شده در حال ارزیابی است. باید این پیشنهاد هم کنترل شود تا منطبق بر موازین علمی باشد و امیدواریم شرایط بهتر باشد.
سیمایی صراف خاطر نشان کرد: ضمن اینکه المپیادیها و نخبهها بدون سهمیه خاصی هم میتوانند در کنکور موفق شوند چرا که نخبهها در کنکور میتوانند حداکثر نمرات را کسب کنند.
وی در پاسخ به اعتراض خانوادههای داوطلبان درباره تغییرات مداوم قوانین حوزه کنکور گفت: مصوبه ۶ درس پایه یازدهم از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شده است. اما این نکته مهمی است که قوانین کنکور باید پیش بینی پذیر باشند و ثبات داشته باشند. بچهها باید پیش بینی کنند از سال اولی که وارد متوسطه میشوند تا سال چهارم که فارغ التحصیل میشوند دقیقاً با چه نظام حقوقی مواجه هستند.
وزیر علوم تاکید کرد: ثبات و پیش بینی پذیری و دفاع از حقوق داوطلبان و خانوادههای آنان از سیاستهای اصلی وزارت علوم است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0