کد خبر : 58706
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 می 2025 - 12:09
  • نویسنده :
  • -

    پتانسیل ویژه پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در حمایت از هنرمندان

    پتانسیل ویژه پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در حمایت از هنرمندان

    رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس گفت: این دانشگاه با برخورداری از حدود ۸۰۰ عضو هیئت علمی و ۱۰ هزار دانشجو، آمادگی حمایت از هنرمندان درحوزه های پژوهش و توسعه فناوری است.

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، دکتر مسعود رضایی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، در رویداد روز جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۵ که با حضور جمعی از هنرمندان، دانشگاهیان و مسئولان کشوری در سالن جابربن حیان دانشگاه برگزار شد، با تأکید بر نقش نوآوری و فناوری در رشد صنعت موسیقی، خواستار توجه بیشتر به ظرفیت‌های علمی و فناوری در حمایت از هنرمندان شد.

    وی ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی، حضور پرشور هنرمندان و علاقه‌مندان را نشانه‌ای از امید، عشق و پویایی خواند و با ذکر اشعاری از شاعران معاصر، فضای این رویداد را سرشار از زندگی و حرکت توصیف کرد.

    رضایی با اشاره به اینکه موسیقی زبان مشترک همه انسان‌هاست، اظهار داشت: فناوری این امکان را فراهم کرده است که هنرمندان بتوانند بدون وابستگی به شرکت‌های بزرگ و تنها با بهره‌گیری از پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب و اپل میوزیک، آثار خود را در سطح جهانی عرضه کنند.

    وی در ادامه افزود: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند با ایجاد زیرساخت‌هایی مانند استودیوهای تخصصی، جذب سرمایه‌گذاران و ارائه آموزش‌های نوین، زمینه رشد و شکوفایی هنرمندان را فراهم آورند. همچنین با ایجاد پیوند میان هنرمندان و کارآفرینان، فرصت‌های تازه‌ای برای تولید و انتشار موسیقی فراهم می‌شود.

    رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس همچنین به ظرفیت‌های علمی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه تربیت مدرس با برخورداری از حدود ۸۰۰ عضو هیئت علمی و ۱۰ هزار دانشجو، به‌ویژه در دانشکده‌های هنر، آمادگی کامل دارد تا در حوزه پژوهش، توسعه فناوری و حمایت از هنرمندان نقش‌آفرینی کند.

    رضایی با قدردانی از تلاش‌های وزارت علوم، وزارت میراث فرهنگی و سایر نهادهای مشارکت‌کننده، از همه ایده‌های نو در حوزه موسیقی استقبال کرد و بر تعهد پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در حمایت از نوآوری تأکید کرد.

    احمد محسن‌زاده، معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری، در ادامه بر نقش کلیدی وزارت دادگستری در سیاست‌گذاری و هماهنگی حوزه مالکیت فکری تأکید کرد.

    وی با اشاره به عملکرد مثبت کشور در حوزه مالکیت صنعتی، افزود: با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دیگر نهادهای اجرایی، ایران توانسته به کنوانسیون‌های بین‌المللی مهمی در این زمینه بپیوندد، از جمله معاهدات وین و استراسبورگ که در سال گذشته با دفاع وزارت دادگستری و تصویب مجلس و شورای نگهبان به آنها ملحق شدیم.

    محسن‌زاده در ادامه گفت: در حوزه مالکیت ادبی و هنری، اما هنوز جای کار بسیاری باقی است. لایحه جامع حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط که نسبت به قانون مصوب ۱۳۴۸ جامع‌تر است، در دستور کار مجلس قرار گرفته بود ولی به دلیل برخی نواقص مسترد شده و اصلاح آن در دستور کار است.

    وی همچنین از قرار گرفتن الحاق به معاهده مراکش، برای نخستین‌بار در حوزه ادبی و هنری، در دستور کار مجلس خبر داد.

    معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت موسیقی به عنوان بخشی از هویت فرهنگی و ملی پرداخت و گفت: موسیقی نه تنها یک هنر، بلکه تنفس تاریخ و روح یک ملت است. هر سبک موسیقی ریشه در جوامع محلی دارد و حقوق مالکیت فکری می‌تواند ابزاری مؤثر برای حفظ و حمایت از این میراث فرهنگی باشد.

    وی به سه چالش اصلی در این حوزه شامل فقدان ثبت و مستندسازی آثار موسیقی محلی، سوءاستفاده تجاری از آثار بدون رعایت حقوق صاحبان آنها و نبود نظام حقوقی شفاف برای حمایت از فرهنگ عامه و موسیقی فولکلور اشاره کرد.

    محسن‌زاده از تلاش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه تقدیر کرد و از تدوین پیش‌نویس لایحه حمایت از فرهنگ عامه در دبیرخانه شورای سیاست‌گذاری ملی حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری خبر داد.

    وی در پایان با اشاره به نقش پارک‌های علم و فناوری در تجاری‌سازی و ثبت دیجیتال آثار موسیقایی، بر ضرورت تدوین نظام خاص حمایتی با توازن میان حقوق پدیدآورندگان و استفاده‌کنندگان آثار تأکید کرد و گفت: امروز وظیفه ماست که با حمایت هوشمندانه و قانونمند از موسیقی، این امانت گران‌سنگ را به نسل‌های آینده بسپاریم.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.