کد خبر : 75526
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 می 2025 - 10:49
  • نویسنده :
  • -

    چرا ایلان ماسک اپل را تهدید کرد؟ / ماجرای «پروژه عقاب» و رقیب استارلینک

    چرا ایلان ماسک اپل را تهدید کرد؟ / ماجرای «پروژه عقاب» و رقیب استارلینک

    چند سال قبل اپل قصد داشت با همکاری بوئینگ، سرویس اینترنت خانگی ماهواره‌ای شبیه به استارلینک ارائه دهد. همچنین منابع آگاه می‌گویند «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس و اپل رابطه پرتنشی دراین‌باره داشته‌اند؛ ماسک می‌خواست در سال ۲۰۲۲ با کوپرتینویی‌ها قرارداد ببندد تا ارتباط ماهواره‌ای را برای اولین‌بار در آیفون ۱۴ فراهم کند.

    به گزارش خبرآنلاین، در سال ۲۰۱۵ اپل مذاکراتی را با بوئینگ درباره «پروژه عقاب» (Project Eagle) آغاز کرد؛ این پروژه درباره راه‌اندازی سرویسی برای ارائه خدمات اینترنت بی‌سیم به آیفون و خانه‌ها بود. این ۲ شرکت قرار بود هزاران ماهواره را به مدار زمین پرتاب کنند تا خدمات اینترنتی را به سطح زمین برسانند. همچنین اپل قصد داشت آنتن‌هایی بفروشد که کاربران با اتصال آنها به پنجره، می‌توانستند از اینترنت ماهواره‌ای در سراسر خانه بهره ببرند.

    به نقل از دیجیاتو، اپل معتقد بود که این پروژه به ارائه یک تجربه یکپارچه‌تر کمک می‌کند، زیرا اپراتورهای موبایل «شرکای ضروری اما ناخوشایند» بودند که مانع پیشرفت آیفون می‌شوند. درواقع اپل می‌خواست همانند موفقیتش در ساخت تراشه‌های داخلی، در پروژه عقاب نیز وابستگی خود را به سایر شرکت‌ها کاهش بدهد.

    پروژه اپل برای راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای مشابه استارلینک

    اپل ۳۶ میلیون دلار برای آزمایش کانسپت پروژه عقاب در تأسیساتی در کالیفرنیا هزینه کرد. این سرویس در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شود، اما هرگز به مرحله اجرا نرسید. «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، نگران بود که پروژه عقاب ممکن است رابطه اپل با صنعت مخابرات را به خطر بیندازد. او همچنین نگرانی‌هایی درباره هزینه قابل توجه پروژه و عدم سوددهی در کوتاه‌مدت داشت. در سال ۲۰۱۶ نیز اپل این پروژه را لغو کرد و کارکنان ارشد مسئول آن شرکت را ترک کردند.

    در این ماجراها پای ایلان ماسک نیز باز می‌شود. به گفته منابع آگاه، ماسک در سال ۲۰۲۲ پس از شنیدن اینکه اپل قصد دارد یک ویژگی ماهواره‌ای را با آیفون ۱۴ معرفی کند، به اپل پیشنهادی داد: اسپیس‌ایکس موافقت می‌کند که به مدت ۱۸ ماه به‌طور انحصاری اتصال ماهواره‌ای را برای آیفون‌ها فراهم کند، اپل نیز ۵ میلیارد دلار هزینه می‌پردازد. پس از پایان این دوره انحصار، ماسک پیشنهاد داد که اپل سالانه ۱ میلیارد دلار برای سرویس استارلینک به اسپیس‌ایکس بپردازد.

    به نظر می‌رسد ماسک اپل را تهدید کرده بود که اگر نتواند با اسپیس‌ایکس به توافق برسد، خودش یک ویژگی ماهواره‌ای مشابه را که می‌تواند با آیفون‌ها کار کند، معرفی خواهد کرد. او به اپل ۷۲ ساعت فرصت داد تا تصمیم بگیرد. اپل پیشنهاد ماسک را رد کرد و مدیرعامل اسپیس‌ایکس نیز به تهدید خود عمل کرد. دو هفته قبل از معرفی آیفون ۱۴، اسپیس‌ایکس در آگوست ۲۰۲۲ از همکاری با اپراتور T-Mobile خبر داد که به کاربران گوشی‌های هوشمند اجازه می‌داد در مناطقی که آنتن‌دهی ندارند، با استفاده از استارلینک پیام‌های متنی ارسال و دریافت کنند.

    چرا ایلان ماسک اپل را تهدید کرد؟ / ماجرای «پروژه عقاب» و رقیب استارلینک

    به نظر می‌رسد که رابطه اپل و ماسک همچنان پرتنش است. اپل ظاهراً نگران است که اگر خدمات ماهواره‌ای خود را فراتر از قابلیت‌های فعلی گسترش دهد، رگولاتورهای دولتی – احتمالاً با تشویق ماسک – به این پروژه ورود کنند. شاید به همین دلیل باشد که اپل هنوز برای قابلیت‌های ماهواره‌ای خود هزینه‌ای از کاربران دریافت نکرده است.

    ۵۸۵۸

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.