محمدمهدی لطیفی سیدآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: حضرت معصومه (س) نه تنها خواهر امام رضا (ع)، بلکه شخصیتی عالمه، محدثه و نمونهای بینظیر برای تبیین حقوق حقیقی و جایگاه زن مسلمان در عرصههای علمی، معنوی و اجتماعی به شمار میآید.
عضو بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگر برتر حوزه علمیه گفت: شایسته است به بررسی عمیق و همه جانبه جایگاه رفیع این بانوی بزرگوار و نقش بی بدیل ایشان در تبیین جامع حقوق حقیقی زنان در اسلام بپردازیم.
وی با اشاره به روایات متعدد از ائمه معصومین (علیهم السلام) درباره شأن و منزلت حضرت معصومه (س)، افزود: از جمله میتوان به فرمایش امام رضا (علیه السلام) اشاره کرد که میفرمایند: «مَنْ زَارَ الْمَعصُومَهَ بِقُمٍّ کَمَنْ زَارَنِی»، این حدیث شریف به تنهایی گویای مقام بی نظیر و جایگاه رفیع این بانوی بزرگوار در نزد اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است.
لطیفی سیدآبادی اهمیت سیره عملی و زندگی پربرکت حضرت معصومه (سلام الله علیها) در تبیین حقوق زنان را با تأکید بر نقش جامع ایشان در اسلام مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: در دورانی که در بسیاری از تمدنها و جوامع بشری زنان را از تحصیل علم و دانش منع میکردند و آنان را شایسته فراگیری علوم نمیدانستند، این بانوی گرامی به بالاترین مدارج علمی و کمالات معنوی دست یافتند و به مقامی رسیدند که راوی حدیث محسوب میشوند و بسیاری از علما و فقها در طول تاریخ از دریای علم ایشان بهره برده اند، این موضوع به وضوح نشان میدهد که اسلام نه تنها مانع تحصیل و تعلیم زنان نشده، بلکه آن را از ضروریات زیست اجتماعی یک زن مسلمان میداند.
حقوق واقعی زنان در چارچوب خانواده و جامعه به شکلی متعادل تبیین شده است
عضو بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگر برتر حوزه علمیه افزود: سفر تاریخی و پر فراز و نشیب ایشان از مدینه منوره به سوی ایران برای دیدار امام رضا (علیه السلام) نشاندهنده حضور فعال و سازنده زن در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی میباشد، این سفر پربرکت که در شرایط سخت و خفقان آور دوران عباسیان انجام شد، به روشنی بیانگر نقش حمایتی، هدایتگر و پیشرو زنان در نهضت امامت و ولایت بشمار میآید.
وی بیان کرد: در مکتب حیات بخش اسلام، زن از جایگاه والا و منزلت رفیعی برخوردار است که نمونه بارز آن را میتوان در احترام ویژه امام رضا (علیه السلام) به خواهر گرامی اشان مشاهده کرد، این احترام و تکریم نشاندهنده این حقیقت انکارناپذیر است که زنان در نگاه اسلام و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) دارای شأن و منزلتی مستقل، شخصیتی والا و جایگاهی بی بدیل هستند. حضرت معصومه (سلام الله علیها) در طول زندگی پربرکت خویش به عبادت، بندگی و سیر و سلوک معنوی شهره بودند و به روشنی نشان دادند که یک بانوی مسلمان میتواند در عین حفظ نقشهای خانوادگی و اجتماعی، به عالیترین درجات معنوی و قرب الهی نائل آید، زندگی پر فراز و نشیب حضرت معصومه (سلام الله علیها) به خوبی نشان میدهد که زنان مسلمان میتوانند در عین حفظ ارزشها و شئون اسلامی در عرصههای مختلف اقتصادی و اجتماعی نیز حضوری فعال و سازنده داشته باشند.
لطیفی سیدآبادی در مقایسه با مکاتب فمینیستی غرب خاطرنشان کرد: مکاتب غربی اغلب به تقابل نادرست زن و مرد دامن میزنند و با ایجاد جنگ جنسیتی به اصطلاح به دنبال احقاق حقوق زنان هستند، در حالی که اسلام ناب محمدی با ارائه الگوهای بی نظیری مانند حضرت معصومه (س)، به خوبی نشان داده است که چگونه میتوان حقوق واقعی زنان را در چارچوب خانواده و جامعه به شکلی متعادل، عادلانه و الهی تعریف و تبیین کرد.
عضو بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگر برتر حوزه علمیه افزود: در حالی که فمینیسم به شکل رادیکال و افراطی، زن را به موجودی کاملاً مستقل از خانواده و ارزشهای اخلاقی تبدیل میکند، اسلام با حفظ کرامت ذاتی و منزلت والای زن او را در کانون خانواده و جامعه به عنوان عنصری تأثیرگذار و سرنوشت ساز قرار داده است.
وی خاطر نشان کرد: سیره عملی و زندگی پربرکت حضرت معصومه (سلام الله علیها) به زنان امروز جامعه به خوبی میآموزد که میتوانند در عین حفظ حجاب، عفت و ارزشهای اصیل اسلامی به بالاترین مدارج علمی، معنوی و اجتماعی دست پیدا کنند، اساساً مشارکت سازنده و فعال زنان در عرصههای مختلف اجتماعی هرگز نباید به قیمت از دست دادن هویت زنانه و ارزشهای اخلاقی باشد، در مکتب اهل بیت (علیهم السلام)، معنویت ناب و زندگی مادی در کنار هم و به صورت متعادل میتوانند رشد کنند و به کمال برسند.
لطیفی سیدآبادی افزود: حضرت معصومه (سلام الله علیها) به راستی یکی از بارزترین تجسمهای عینی و کامل حقوق زن در اسلام محسوب میشوند. ایشان با زندگی پربرکت خویش به روشنی نشان دادند که یک زن مسلمان نه تنها محدود و منزوی نیست، بلکه میتواند در تمام عرصههای علمی، معنوی، اجتماعی، فرهنگی درخشیده و به قلههای رفیع کمال انسانی دست پیدا کند.
عضو بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگر برتر حوزه علمیه تصریح کرد: امروز که دشمنان اسلام با شبهه افکنی های مختلف در پی مخدوش کردن جایگاه واقعی زن در اسلام هستند، بر ماست که با الگوگیری از این بانوی بزرگوار و معرفی جامع ابعاد مختلف شخصیتی ایشان، پاسخی محکم و مستدل به این توطئهها بدهیم.
وی افزود: زیارتگاه پربرکت و ملکوتی ایشان در شهر مقدس قم نمادی زنده و گویا از عظمت، شخصیت و جایگاه رفیع بانوی جلیله مسلمان است و همه ما به عنوان پیروان راستین مکتب اهل بیت (علیهم السلام) وظیفه داریم با شناخت بیشتر و عمیقتر ابعاد مختلف زندگی این بانوی بزرگوار راه نورانی ایشان را ادامه داده و نسل امروز را با این اسوههای کامل آشنا سازیم. زنان جامعه امروز ما میتوانند با تأسی به سیره عملی و زندگی پربرکت این بانوی گرانقدر همزمان نقشهای متعدد همسری، مادری، علمی، اجتماعی خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0