خبرگزاری مهر، گروه استانها: غدیر مختص به شیعیان نیست بلکه کارشناسان مسائل دینی آن را یک عامل وحدت میدانند غدیر را باید یکی از بزرگترین جشنهای اسلامی دانست زیرا دین خدا در آن کامل میشود. غدیر برای مردم استان سمنان مانند دیگر نقاط کشورمان اهمیت بسزایی دارد و از آن برای تقریباً مذاهب بهره میجویند.
غدیر تلالوء حقیقت است حقیقتی به بلندای تاریخ غدیر را باید نقطهای بر آغاز دانست غدیر بیانگر جایگاه ولایت است و مردم عاشق و دلباخته ولایت امیرالمومنین (ع) آن را عاشقانه جشن میگیرند اما فراتر از جشن گرفتن غدیر نیاز است که آن را تبیین کرد تا به خصوص نسل جوان درباره آن بداند.
نقل است که امام صادق (ع) میفرمایند عید غدیر، بزرگترین عید خدا است، خدا هیچ پیامبری را مبعوث نکرده مگر آنکه این روز را عید قرار داده و احترام آن را نگه داشته است. نام این روز در آسمان «عهد معهود» و در زمین «روز پیمان گرفته شده و جمع مشهود» است.
درباره اهمیت تبیین غدیر این عید بزرگ الهی با حجت الاسلام حمید عبداللهیان امام جمعه موقت شاهرود و استاد دروس خارج فقه حوزه علمیه به گفتوگو نشستیم که در ادامه این گفتگو را مطالعه میکنید.
اهمیت غدیر را در چه میبینید؟
غدیر را میتوان عصاره دین و قله اسلام سیاسی دانست همان موضوعی که قرآن کریم آن را تنها بینش و گرایش الگوی جاودان بشریت معرفی میکند کما اینکه فرمود: «آن الدین عند الله الاسلام» لذا سیاست ماهیت دین اسلام و جز جدایی ناپذیر آن است و بهترین شاهد بر این مدعا سنت و سیره انبیا الهی محسوب میشود که مشحون از مبارزه با طاغوتهای زمانه و تلاش برای حاکمیت قوانین و اندیشههای الهی در جامعه است.
بنابراین انبیا سیاست ورزانی هستند که پرچم هدایت بشر و ترویج عبودیت خدای متعال و مبارزه با شرک، بت پرستی و بی عدالتی را بر دوش میکشند و خاتمیت دین اسلام و پیامبر بزرگ آن (ص) تاکیدی بر این حقیقت است و همان ادلهای که نبوت عامه و خاصه را تثبیت میکند امامت و ولایت خدا در ورای نبوت را اثبات مینماید و اسلام منهای سیاست نامانوس و نامتعارف و مطلوب ستمگران و منافقان است.
یعنی ابعاد غدیر است که برای ما اهمیت دارد
بله؛ نمیتوان به غدیر صرفاً نگاهی تاریخی داشت بلکه غدیر دارای ابعادی گستردهتر به پهنای تمامی مسائل اعتقادی و اخلاقی و عملی دین است و فرو کاستن آن به زعامت سیاسی صرف یا فرعی فقهی ظلم به این دستاورد پیامبر اکرم محسوب میشود زیرا تمامی عبادات مانند نماز و روزه و حج و جهاد، احکام قضائی و روابط بین الملل جز با حکومت مبتنی بر ولایت معنا و امکان اجرایی و عملی ندارد.
و این در دوران معاصر هم نمود دارد
البته؛ فهم قرآن بدون این حقیقت سرنوشت تلخ روزگار مسلمانان و مردم غزه و لبنان و فلسطین در دوره معاصر است باز گشت به قرآن و عترت و تمسک به ولایت رسول اکرم و امیرالمومنین رمز بهبود وضعیت مسلمانان و مبارزه با ظلم و بیعدالتی است و این جز با داشتن برنامه جامع برخاسته از غدیر محقق نمیشود.
بسیاری آن را عید وحدت میدانند درست است؟
بله؛ ولایت استمرار نبوت و جانشینی حقیقی و حقوقی رسول مکرم اسلام است که همه فرق اسلامی کم و بیش به اصل آن باور داشته و به رسمیت میشناسند. چه شخصیتهایی که در سپهر تاریخ بشر به مدح او زبان گشوده و قلم در مکارم او فرسودهاند. غدیر نباید تلاشی برای حذف شیعه و یا سنی از جغرافیای فکری و فرهنگی جهان اسلام تلقی شود
سیره اهل بیت علیهم السلام و علما و دانشمندان روشن ضمیر و بلند نظر نیز گویای توجه خاص به اضلاع وحدت آفرین اسلام، قرآن و رسول گرامی اسلام و معظم احکام اسلامی برای مقابله با نقشههای استعماری انگلیس و آمریکا و مقاومت در برابر تسلط بر منابع مسلمانان و تأمین زندگی عزتمندانه و توأم با رفاه و امنیت است
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0